12. – 18.2.2011

[singlepic id=10 w=320 h=240 float=right]

V Leicestru jsem strávila několik dní. V kanceláři firmy jsem absolvovala teoretické školení zakončené testem, vyřizovala různé papíry a absolvovala 2 zkušební jízdy než mi svěřili firemní auto. Taky mě poslali za doktorem (pro změnu Ind). Vzhledem k tomu, že jsem ale přijela v pátek odpoledne, tak mi školení začalo až v pondělí. Víkend jsem měla tedy volný a využila ho k prohlídce města.

Leicester centrumCentrum města je architektonicky i historicky pěkné, vévodí mu Clock Tower, dá se projít celé pěšky, v infocentru naproti radnici vám dají mapku s označenými zajímavostmi. Při procházení pěší zóny narazíte na velkou tržnici se zeleninou a ovocem.

 

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>Guild Hall – jeden z nejstarších domů, nyní upravený jako muzeum a společenský sál pro svatby, původně něco jako radnice s mučírnou. Vstup volný (stejně tak do všech muzeí a kostelů). Krásné klenuté stropy.

 

 

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>Katedrála varhaníci tady mají pamětní desku, dokonce  zrovna někdo hrál když jsem se tam byla podívat.

 

 

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>Jewry Wall Muzeum- zbytek hradeb města a odkryté staré lázně na římský způsob (tedy základy), k tomu přistavěné muzeum s pěknou expozicí o historii Leicestru (od pravěku až po dnešek, modely lidí v oblečení z různých period, spousta koster a mrtvol 🙂 ), zachovaná krásná vykládaná podlaha z římských lázní.

 

Castle Gardens – žádný hrad tu není… asi tu byl, ale nyní je tu jen kopeček

Newarke Houses muzeum – několik expozic hlavně z války, zákopy a tak

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>The Magazine – náměstíčko s velmi zajímavou středověkou bránou

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>New Walk a New Walk Muzeum – pěkná alej na procházku, muzeum slouží hlavně k trávení volného času s dětmi – nějaké expozice se zvířaty, Egypt s mumiemi, obrazy – hlavně moderní umění.

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>The Curve – na mapě uvedené jako zajímavost… nevim proč. Velká budova zřejmě multikina ve tvaru oválu ze skla a oceli. Postavená jako pěst na oko mezi krásnou starou kavárnou a kostelem sv. George.

Dalšími zajímavostmi v Leicestru jsou The National Space Centre a Gas Muzeum, ale ty jsem vynechala.

Kousek od B&B kde jsem byla ubytovaná je pak síť různých parků podél řeky, kde je spousta stezek, pasou se tam koně, lidi tam venčí psíky a po vodě plavou vodní ptáci.

Ve středu odpoledne jsem napsala test, ve čtvrtek dovyřídila všechny papíry, předání auta a vybavení. Odjezd na sever jsem ale nechala až na sobotu, jednak kvůli provozu a jednak kvůli složité domluvě s výrobcem dud, u kterého jsem se chtěla po cestě stavit.

Celá fotogalerie:

<SAMSUNG DIGITAL CAMERA>

Leicester
Tagged on: