První týden v nové práci za mnou, čas podělit se o zážitky 🙂

Oficiálně se moje pozice jmenuje Meat Hygiene Inspector (MHI), doslovně tedy Inspektor hygieny masa. Shrnu-li to – kontroluju zabitá a oškubaná kuřata, jestli jsou v pořádku, a když ne, tak během půl sekundy určím diagnózu, kuře nebo jeho část vyřadím a zapíšu proč.

MHI

Je to rychlé, ale po určitém čase spíš automatika než nějaké velké přemýšlení. Pracuje se na lince, kde projede 120 – 140 kuřat za MINUTU!!!

Spolužáci si jistě vzpomenou na exkurzi na drůbeží jatka v Brně… tady to vypadá obdobně. Je to stejně nechutné 🙂 Ale je to ten typ nechutnosti, který po čase přestanete vnímat, asi tak jako na patole.

V hale se samozřejmě nesmí fotit, tak jsem si udělala foto aspoň v kanceláři. Na bílé oblečení pak přijde ještě gumová zástěra nebo pláštěnka.

Proč dělám něco tak “ošklivého”?

Sehnat v Anglii místo veterinárního lékaře je pro neangličana s pouze půlroční praxí téměř nemožné. Takže se musí začít jinak. Vylepšit angličtinu, chodit na praxi na kliniky, absolvovat nějaké další vzdělávání a pak možná… ale cizincem tu budete vždy. Práce hygienika je odborná pozice (je na to potřeba vysoká škola), takže je relativně dobře ohodnocená, a pracovní doba 4 x 10h poskytuje čas na jiné aktivity. Já jsem zaměstnaná ve firmě, která se specializuje na cizince – pomůže s formalitami, papírováním (hoooodně vyřizování), ubytováním, půjčí auto. Přijímací pohovor probíhal přes Skype takže jsem do UK odjížděla už s jistotou pracovního místa.

Samotné práci předcházela registrace na anglické veterinární komoře, týdenní teoretický trénink zakončený testem a pak praktický trénink na lince (přibližně 14 dní).

Hygienikem na drůbežích jatkách